Аржентинският Сан Мартин де Прогресо смени името на собствения си стадион. Съоръжението вече ще носи името на Емилиано Сала. Това ще стане факт на 31 октомври, когато бившият футболист щеше да навърши 29 години.

Освен това на съоръжението ще се появи графит с изображението на Сала, който до 2005 година играе за Сан Мартин де Прогресо. На стенната рисунка ще бъде нарисуван Сала в момента на радост след гол във френската Лига 1. Графитът е по идея на негови приятели.

“Ще издигнем арка с името на Емилиано Сала, през завършване е графит с неговото изображение и ще кръстим стадиона в негова чест“, обяви президентът на клуба Даниел Риберо.

На специалната церемония ще присъстват майката на Емилиано – Мерседес Тафарел и брат му Дарио Сала. Сестрата на починалия футболист Ромина няма да може да е сред гостите. Бащата на Сала – Орасио, почина три месеца след сина си.

Както е известно, футболистът загина при самолетна катастрофа в края на януарския трансферен прозорец, докато пътуваше за Кардиф. Малко преди това аржентинецът премина в уелския клуб от Нант с най-скъпия трансфер в историята на „сините птици“.