Световната общественост е шокирана, след като в социалните мрежи за кратко са се появили снимки от моргата на тялото на Емилиано Сала. Аржентинският футболист загина при самолетна катастрофа в Ламанша в края на януари. Изображенията обаче бързо са били изтрити и дори британските таблоиди не са успели да ги публикуват на страниците си.

„Запознати сме, че са изтекли снимки на Емилиано Сала от моргата. Срамно е, че човек е способен на подобни действия. Това само ще увеличи мъката на едно аржентинско семейство. Тече разследване на няколко много важни служби, които в момента установяват кой е публикувал снимките и как е допуснато да бъдат направени“, обявиха от британската полиция пред „Би Би Си“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Една от теориите, по които се работи е, че някой е проникнал в моргата, за да направи снимките. Те са публикувани в „Туитър“, но бързо след това са били премахнати“, допълниха властите.

Както е известно, в петък от инфаркт почина бащата на Емилиано Сала – Орасио, а седмица по-рано при автомобилна катастрофа е загинал най-добрият приятел на бившия аржентински футболист Себастиан Рабейино.

При направената през февруари аутопсия беше установено, че Сала е загинал заради множество понесени тежки удари при падането на самолета в морето. Според информация на „Сън“ тялото на аржентинеца, което беше извадено с помощта на специализирана техника, е било разпознато по пръстови отпечатъци.