Крузейро победи като гост Интернасионал с 2:1 в среща от 24-ия кръг на бразилската Серия „А” и увеличи до 11 точки преднината си на върха. Полузащитникът Нилтон (4) откри резултата след подаване от ляво на Егидио, а нападателят Вилиан (53) донесе победата в началото на второто полувреме. Между тези попадения за домакините се разписа Отавиньо (6). Така Крузейро направи нова крачка към първа титла от 2003 година насам.

Възпитаниците на Марсело Оливейра постигнаха девета победа в последните си десет мача в лигата и с актив от 53 точки вече имат аванс от 11 точки пред преследвачите Гремио и Ботафого. Интернасионал, който е воден от бившия селекционер на Бразилия Дунга, допусна трета поредна загуба и вече е седми с 34 точки.

Гремио се изкачи на второто място след победа с 1:0 над Сао Пауло на "Морумби", а Ботафого с Кларенс Сеедорф в състава си падна на трета позиция с 42 точки след домакинско поражение от предпоследния Понте Прета с 0:1.

Коринтианс претърпя ново фиаско, след като падна с 0:4 при визитата си на Португеза. Жилберто (8, 13, 32) вкара хеттрик за домакините, а един гол добави Вандерсон (80). Ггостите завършиха мача с 10 души след червен картон на Карлос Жилберто-Жил в 66-ата минута, а преди това в 18-ата минута Паоло Гереро пропусна дузпа при 0:2. Така Коринтианс, който има пет загуби и две равенства в последните си седем мача, се свлече на 13-а позиция с 31 точки.

Защитаващият титлата си Флуминензе обърна Гояс с 2:1 и записа четвърти успех в последните си шест мача, с който се изкачи до осмото място с 33 точки.