Трима фенове на Тотнъм бяха откарани в болница след като група от близо 50 маскирани ги атакува в бар в Лион преди мача между двата тима от турнира Лига Европа.

Според свидетели хулиганите атакували бара, като хвърлили тежки предмети през прозорците, но така и не влезли в заведението, в което групата на англичаните наброявала близо 150 човека. За да избегнат повече кръвопролития собствениците на кръчмата успели да барикадират входа.

Инцидентът идва точно 3 месеца, след като феновете на Тотнъм бяха атакувани от неонацисти от агитката на Лацио в друг мач от турнира Лига Европа.

“Привържениците на Тотнъм бяха седнали в кръчмата да гледат мачовете от Шампионската лига. Тогава групата хулигани ги атакува, като хвърли тежки предмети през прозорците. Феновете на Тотнъм не отвърнаха, а призоваха опонентите за спокойствие. Хулиганите уж си тръгнаха, но последва втора атака”, разказва друг свидетел.

“Беше ужасяващо. Не съм виждал подобно нещо. Изведнъж през прозорците полетяха метални столове. После си тръгнаха и си помислихме: Слава Богу, всичко свърши. Споменът от касапницата в Рим още е в съзнанието ни и не искахме ново кръвопролитие. После обаче се върнаха и ни нападнаха отново. След атаката пода на заведението беше покрит с кръв. Един от привържениците ни е със супена глава, а общо трима са в болница”, обясни фен на Тотнъм.