Евертън има намерение да привлече играч от Втора бундеслига за заместник на английския национал Рос Баркли. 23-годишният атакуващ халф за момента не продължи договора си с „карамелите“, а мениджърът на „сините“ от Ливърпул Роналд Куман му постави ултиматум – подписваш или те продаваме!

Днес стана ясно, че холандският специалист вече е набелязал австриеца Роберт Жул от Гройтер Фюрт за мястото на Баркли. 25-годишният нападател има договор с германския тим до края на сезона и вече може да преговаря с други клубове.

Жул, който има хърватски корени, през този сезон има шест гола и две асистенции за 22 мача във Втора бундеслига. Той вече привлече вниманието не само на Евертън, но и на няколко отбора от германския елит, включително Майнц.

Роберт Жул има мачове за всички национални отбори на Австрия във възрастови групи от 18 до 21 години, но още не е дебютирал за първия отбор. Освен като нападател играчът на Гройтер Фюрт може да се изявява успешно и като атакуващ халф, като беше използван като такъв в бившите си отбори – Ред Бул Залцбург и Рийд.

Така Жул се явява идеален вариант за Евертън, който през лятото може да остане без двамата си най-важни офанзивни играчи – Ромелу Лукаку и Рос Баркли. „Карамелите“ остават с амбиции в първенството след обявения план за строителство на нов стадион, но искат да направят отбор, който е комбинация от голямо име в състава и по-евтини попълнения през лятото.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА