Изключително куриозна случка наложи забавянето на първата финална среща на Източната конференция на МЛС между Монреал Импакт и ФК Торонто. 60 000 зрители на Олимпийския стадион в Монреал трябваше да чакат 40 минути за началото на мача.

Забавянето се наложи заради нуждата от нови очертания на терена. Преди няколко дни игрището беше разграфено за предстоящия мач, но никой не забелязал, че наказателните полета са с по два метра по-тесни.

Тази подробност обаче не убягна на съдията Хуан Гусман, който на инспекцията на терена преди мача видял несъответствието с правилника. Това наложи група мъже със зелен спрей да заличават направените линии, а след това специална машина да положи новите очертания.

Монреал Импакт по принцип играе домакинските си мачове на съседния „Сапуто Стейдиъм“, но той е с по-малък капацитет – около 20 000 места. Заради канадския сблъсък на плейофите на МЛС клубът се премести на Олимпийския стадион. Тимът от Монреал спечели въпросния мач с 3:2, а реваншът в Торонто е на 1 декември.