Унгария загуби у дома от вицесветовния шампион Холандия с 0:4 в среща от квалификационна Група “E” за Евро 2012 в Полша и Украйна.

„Маджарите” започнаха много лошо мача, като веднага инициативата бе взета от холандците. Така още в 8-ата минута Рафаел ван дер Ваарт бе изведен зад отбраната на домакините след чудесен пас на Уесли Снайдер и с мощен удар откри резултата за 0:1. „Лалетата” продължиха да бъдат по-активни и в последната минута на първата част увеличиха аванса си. Десният бранител Грегъри ван дер Вил нахлу по крилото и центрира в наказателното поле, където Ибрахим Афелай със силен удар от около 12 метра вкара за 0:2.

След почивката „оранжевите” продължиха да бъдат пълни господари на терена и третия гол във вратата на домакините не закъсня. В 54-ата минута Робин ван Перси асистира на Дирк Каут, който направи резултата класически. Атаките към вратата на „маджарите” не спираха и в 62-ата минута Дирк Каут изведе с чудесен пас зад отбраната Ван дер Вил, който подаде на Робин ван Перси и последният почти на празна врата оформи крайното 0:4.

След победата си Холандия се утвърди начело в Група „Е” с пълен актив от 15 точки, докато Унгария остана на втора позиция с 9 пункта. Само след четири дни двата тима отново ще се изправят един срещу друг, като „лалетата” ще посрещнат „маджарите” в Амстердам. /БЛИЦ