Франк Лампард влезе в историята на Челси. 34-годишният халф реализира две попадения при победата над Астън Вила с 2:1 и има 203 гола. Лампард изпревари Боби Тамблинг, който остана с 202 попадения в 370 двубоя. Агенция БЛИЦ още вчера разпространи любопитната новина, че полузащитникът е реализирал първото попадение в кариерата си срещу “Левски”. Това се случва на 20 септември 2001 година в първи мач от Втория кръг за Купата на УЕФА. Лампард се разписва в последните секунди за крайното 3:0.

“Помниш ли първия?”, попитаха Франк Лампард в студиото на БиБиСи след края на мача. “Разбира се! Срещу “Левски” (София) в европейските турнири!”, каза футболистът.

“Никога не съм предполагал, че мога да стигна рекорда на Боби. Надявах се просто да играя като титуляр, да вкарам някой гол и да спечеля някой друг трофей. Бях на 22 години, когато подписах с Челси. Сега съм горд от себе си - рекордьор по голове, шампион на Англия три пъти, шампион на Европа...Искам да играя още 4 години. Не знам дали ще остана в клуба, защото договорът ми изтича”, допълни Лампард.

Играчът призна, че помни всяко от тези 203 попадения. Сред тях най-много пъти е наказван Астън Вила - 14. Лампард е вкарал на още 5 европейски шампиона: Бенфика (1 гол), Барселона (3), Байерн (3), Манчестър Юнайтед (6) и Ливърпул (7). 141 от головете на Лампард за Челси са във Висшата лига, а е нанизал и 24 шампионатни попадения за Уест Хем. Повече голове от него имат само Алън Шиърър, Анди Коул и Тиери Анри./БЛИЦ