Лацио детронира носителя на Купата на Италия от миналия сезон Наполи, побеждавайки го като гост с 1:0 в реванш от 1/2-финалите на надпреварата. Първият мач в Рим бе завършил 1:1 и така с общ резултат 2:1 „орлите” се класираха за финала. Те ще спорят за трофея с Ювентус, който вече отстрани Фиорентина в другия 1/2-финален сблъсък.

Гостите от Лацио можеха да поведат още в 3-ата минута на реванша, след като Фелипе Андерсон изведе Кандрева, но шутът на италианския национал бе париран от Бритос.

Наполи пък имаше малшанс в 28-ата минута, когато топката се удари в гредата след шут на Габиадини от пряк свободен удар.

Домакините направиха невероятен пропуск в началото на втората част. Хамшик центрира топката на далечната греда, където Габиадини пропусна след самопожертвователната игра на Бериша.

В 79-ата минута Фелипе Андерсон отново направи пробив вдясно и центрира ниско за Сенад Лулич, който от близка дистанция вкара победния гол за „орлите” от Рим, въпреки че останаха съмнения за засада.

До края на мача Игуаин направи нов пропуск, а в края Лулич бе герой и пред собствената си врата, изчиствайки топката от голлинията след удар на резервата Инсиние.