Ювентус и Лацио завършиха наравно 1:1 в първи полуфинал за Купата на Италия. Така “орлите” си осигуриха леко предимство преди реванша, който е в Рим на 29 януари.

Първото полувреме беше скучно и головите положения се брояха на пръсти. Втората част беше доста по-интересна. В 54-ата минута Матри засече отлично центриране от фланга, но вратарят на гостите Маркети спаси удара му. В 63-ата минута Емануеле Джакерини центрира перфектно към Федерико Пелузо, който надскочи всички в пеналта и с глава прониза безпомощния Маркети - 1:0.

Домакините продължиха да натискат и в 80-ата минута Видал опита технично изпълнение, но Маркети отново бе блестящ и изби от голлинията. Противно на логиката още при първата си по-опасна контраатака гостите изравниха. В 86-ата минута Кандрева центрира от корнер, защитата на Ювентус не се ориентира добре и топката попадна на крака на Стефано Маури, който я засече и вкара за крайното 1:1.

Юве не е печелил този трофей от 1995 година. През миналия май торинци паднаха от Наполи на финала. Лацио пък триумфира в турнира през 2009 г.

Ювентус – Лацио 1:0
1:0 Пелузо (63), 1:1 Маури (86)

Ювентус: Сторари, Бонучи (44-М. Касерес), Пелузо (71-Де Челие), Бардзали, Видаль, Маркизио (77-Вучинич), Исла, Джакерини, Погба, Мароне, Матри.
Лацио: Маркетти, Каванда, Биява (83-Раду), Сиани, Маури, Лулич, Ернанес (82-Броки), К. Ледесма (70-Кандрева), А. Гонсалес, Цана, Флокари.