Суонси май няма пари за летни трансфери. Този извод може да се направи от изказванията на мениджъра на тима Михаел Лаудруп. Той удари на камък в опита си да привлече нападателя на Селта Яго Аспас, който почти сигурно ще избере Ливърпул.

Оказва се обаче, че номер 2 и номер 3 в трансферния му списък - Аруна Коне от Уигън и Пиер-Емерик Обамеянг от Сент Етиен също са невъзможни цели, а причината е нежеланието на ръководството да плаща сериозни суми за нови попълнения.

Амбицията на Лаудруп е да привлече няколко, но класни играчи, които да помогнат на тима да подобри деветото си място от изминалия сезон, както и да гарантират достатъчно дълга скамейка за успешно представяне в Лига Европа.

“Надявам се бордът да изпълни обещанията, които направиха, когато подписвахме моя нов договор. Не виждам причина да не го направят. Всичките планове са в интерес на клуба, на играчите, на феновете. Всеки би се радвал да разполагаме със силен отбор, поне доколкото финансовото състояние ни позволява“, коментира Лаудруп.