Михаел Лаудруп изрази гордост, че името му се свързва с треньорския пост на Реал (Мадрид), но подчерта намерението си да остане в Суонзи и през следващия сезон.
 
Датчанинът направи впечатляващ мениджърски дебютен сезон във Висшата лига, след като изведе уелския тим до триумф в турнира за Купата на Лигата на Англия.
 
48-годишният Лаудруп е сочен като вероятен наследник на Жозе Моуриньо през лятото. В анкета на в. “Ас”, проведена сред 40 000 читатели, датчанинът събра 78% одобрение за заместник на португалеца. Той има по-добър резултат от Рафаел Бенитес и Карло Анчелоти.
 
“Горд съм, че 78% от 40 000 гласували са ме поставили пред големи имена в професията като Рафаел Бенитес и Карло Анчелоти. Това са хора, които са печелили Шампионската лига и са вдигали трофея в Италия, Испания и Англия”, заяви Лаудруп.
 
“Не мога да кажа нищо повече. Винаги ще има слухове, но за пореден път ще заявя за пореден път, че намерението ми е да остана в Суонзи. Имам договор за още една година и мисля да го изпълня. Във футбола съм от 80-те години на ХХ век и съм наясно, че нещата постоянно се променят”, допълни датчанинът.
 
На въпрос дали мисли да преговаря с шефовете на Суонзи за по-дългосрочен договор, той отговори: “Както вече казах, искам да остана. Дори и наличието на 10-годишен договор няма да спре постоянните слухове. За пореден път ще кажа, че искам да изпълня договора си със Суонзи.”