Една от легендите на Барселона Шави Ернандес засипа с похвали Ливърпул, който спечели Шампионската лига през юни и убедителен лидер във Висшата лига, на цели 10 точки пред втория Лестър Сити.

„Най ме удивява интензитетът, с който Ливърпул играе. Интензитетът в защита и атака, високата преса, като тримата в нападение окупират пространствата между линиите и натискат здраво. Много е сложно да ги атакуваш, тъй като физически също са изключителни. Печелят всички втори топки, след което те удрят на контраатака. Скоростта и интензитетът е изцяло благодарение на Клоп”, заяви Шави пред официалния сайт на FIFA.

„Преливането им от атака в защита е перфектно, както и обраното. Доминират в изключително много компоненти от играта и са близо до абсолютната перфектност”, допълни още настоящият наставник на Ал Сад, който вече отпадна от световното клубно първенство в Катар.

Ливърпул се изправя срещу мексиканския Монтерей във втория полуфинал на Световното утре от 19:30 часа българско време. Първият финалист ще излъчат носителя на Копа Либертадорес Фламенго от Бразилия и азиатският първенец Ал Хилал от Саудитска Арабия.