Легендарният вратар на Байерн и германския футбол Оливер Кан разкритикува френската звезда на баварците Франк Рибери за слабата му игра срещу Реал (Мадрид) в първия полуфинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига. „Кралския клуб” спечели с 1:0 на „Сантяго Бернабеу” и си осигури аванс преди реванша в Мюнхен на 29 април (вторник) от 21:45 часа българско време.

„Франк е играч на настроението. Той е силно зависим от настроението и от емоционалността. С него трябва да се работи много и да се комуникира много. Винаги е трудно да се каже какво го потиска. Той е играч, който може да направи голямата разлика в такъв един отбор”, коментира Кан пред ZDF.

Непрекъснато се спекулира, че пропуснатата възможност да спечели “Златната топка” за 2013 година потиска Рибери. „Винаги е така. Естествено, че е трудно за чувствителен играч като Рибери, когато спечели требъл и след това не бъде избран за най-добър футболист в света. Аз също съм преглъщал като футболист това. Да бъдеш най-добър футболист в света е лична история. Не става въпрос за лично за съдбата на Франк Рибери, а за Байерн и това, че отборът може да успее. Това нещо, което никога не е постигано, а именно повторение на требъла”, допълни 44-годишният бивш страж.