Изживяването с Ливърпул вече няма да прилича на "влакче на ужасите" като при Юрген Клоп, заяви бившият бранител на отбора Джейми Карагър. Той добавя, че в първите два мача под ръководството на Арне Слот мърсисайдци по-скоро приличат на Манчестър Сити, печелейки дори и без да са включили на най-високата предавка.

Луис Диас и Мохамед Салах се разписаха за победа на Ливърпул с 2:0 срещу Брентфорд, като това бе първо домакинство за отбора. В първия кръг "червените" надвиха и Ипсуич със същия резултат.

"Атмосферата на стадиона бе различна. Това може би има нещо общо със стила на игра, който също изглежда различен. През миналия сезон изживяването бе като с влакче на ужасите с всички тези късни голове, обрати и така нататък. Всеки мач се усещаше като финал за някоя купа. На Ливърпул тогава определено му бяха нужни няколко двубоя като този", заяви той, цитиран от Sky Sports. 

"През последния уикенд сякаш гледах Манчестър Сити. Просто всичко бе решено, когато вторият гол влезе. Ливърпул не бе в опасност в нито един момент.

"Ливърпул на Слот няма да бъде толкова вълнуващ, както беше при Клоп. Това е невъзможно. Интересно ми е да видя как ще повлияе това на атмосферата след няколко месеца, защото през уикенда определено чувството бе странно. И все пак Ливърпул може да бъде също толкова успешен като миналия сезон, ако не и повече. Ако отборът печели повече такива комфортни победи с по 2:0, то позицията му ще бъде отлична. 

"Сигурен съм, че Слот е доволен. Имаше много съмнения за отсъствието на Юрген, който спечели всичко, но новият мениджър се опитва бързо да се отърве от този наратив. Футболистите очевидно одобряват неговите методи. Стартът е добър, но първият труден мач тепърва предстои - срещу Манчестър Юнайтед. Този двубой уби надеждите за титла миналата година и играчите трябва да бъдат мотивирани да спечелят".