Английската футболна легенда Гари Невил направи изключително остър коментар заради създаването на Европейската Суперлига, която беше анонсирана от 12 футболни гранда от Стария континент. Сред тях е и голямата шестица на Висшата лига – Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси и Тотнъм.

46-годишният Невил, който през цялата си кариера на футболист е бил част само и единствено от „червените дяволи“, призова за крути мерки срещу отцепниците. В ефира на „Скай Спортс“ той обяви поведението на шестте клуба за престъпно и позьорско, а освен това срещу тях използва за доста неприличния израз „д*педавци“.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Трябва да им наложат огромни глоби, да бъдат изхвърлени. Нека им се отнемат точките и титлите. Нека ги дадат на Бърнли и Фулъм. Фулъм да остане във Висшата лига за тяхна сметка. Кой вече ще се вълнува от тези шест отбора. Извадете от първенство Юнайтед, Ливърпул и Арсенал. Тези три отбора са в основата на футболната история на Англия и трябва да бъдат наказани най-тежко. От 40 години съм фен на "червените дяволи", но ми се гади от тяхното решение.

Още от понеделник да им отнемат точките, да ги поставят в дъното на класирането и да им спрат парите. Трябва да поставим клеймото на позора върху тези отбори. Това е криминално поведение, което е насочено срещу футболните фенове в страната. Престъпление срещу най-големия спорт в света и в нашата страна. Повече не трябва да се дава трибуна на тези д*педавци. Става дума чисто и просто за алчност от страна на собствениците. Те са едни позьори, които нямат нищо общо с футбола в Англия“, заяви Гари Невил.