Една от легендите на Барселона Шави Ернандес потвърди, че е имал разговори с представителите на каталунския клуб Ерик Абидал и Оскар Грау. Според медиите в Испания се очаква към тях да се присъедини и президентът на тима Хосеп Бартомеу.

"Мачтая да стана треньор на Барселона, но в момента съм фокусиран върху работа си в Ал Сад. Видях се с Абидал, защото сме приятели. Не мога да говоря повече за Барселона от уважение към клуба и Валверде", коментира Шави, който е спряган за треньорския пост на "Кам Ноу".

За гласената от Барселона треньорска смяна се говори интензивно в последните дни, след като воденият от Ернесто Валверде тим загуби от Атлетико (Мадрид) с 2:3 в полуфинален сблъсък от турнира за Суперкупата на Испания. Така „дюшчкчиите“ ще спорят с Реал (Мадрид) за трофея в Саудитска Арабия утре вечер от 20:00 часа българско време.

По-рано през деня Шави класира Ал Сад на финала за Купата на Катар след успех над Ал Раян с 4:1. Един от директорите на катарския клуб Мухамад Гулам Ал Балуши също потвърди пред телевизионния канал AlKass, че имало разговори между легендата и каталунците.

“В момента има преговори между Шави и Барселона. Пожелаваме му успех, където и да отиде”, са думите на Ал Балуши, който изпълнява ролята на спортен директор.