Легендарният бивш вратар на колумбийския национален отбор Фарид Мондрагон е настанен в болница в град Кали. Според местните медии 44-годишният бивш футболист е опитал да се самоубие, гълтайки голям брой антидепресанти, но неговият агент Луис Гонзалес твърди, че става въпрос само за прилошаване и припадък. В крайна сметка животът на Мондрагон е извън опасност и се очаква да се възстанови напълно в най-скоро време.

„Това не е вярно. Монди е имал припадък. Телефонирах на неговия агент Луис Гонзалес. Той ми каза, че Мондрагон му е говорил как иска да прекарва повече време с децата си. В момента се чувства добре, а за опит за самоубийство не може и да става дума. Знам още, че той е преживял трудно развода с жена му. Той обаче винаги е казвал, че иска да живее дълго и да се радва на децата си”, коментира бившият треньор на Мондрагон в Кьолн Кристоф Даум пред „Билд”.

Колумбийските издания твърдят, че преди инцидента Мондрагон е оставил следното съобщение в профила си в „Инстаграм”: „Само аз мога да бъда съдия на своя живот. Аз се уморих от чувството за беззащитност". То обаче е било изтрито почти веднага.