Съперникът на Лудогорец в Лига Европа – Цървена звезда, записа победа в градското дерби с Чукарички. „Червено-белите“ се наложиха с 2:1 като гост в мач от 7 кръг на сръбската Суперлига.

Милан Павков даде аванс на „звездашите“ в 40-ата минута, а Александър Катай удвои в 57-ата. И двете попадения дойдоха след асистенции на Гелор Канга. Джордже Йованович вкара почетния гол за домакините минута преди края на редовното време.

С този успех Цървена звезда събра актив от 16 точки, колкото има и вторият Бачка Топола. Тимът от „Мала Маракана“ обаче е с мач по-малко. Лидер е Партизан с 18 точки от шест изиграни срещи. Чукарички е шести с 10 т.

След края на мача треньорът на „звездашите“ Деян Станкович направи цветист коментар относно предварителните очаквания за мача и за представянето на своите футболисти.

„Всички мислеха, че ще свалим гащите, че ще бъден уморени след мача от евротурнирите в четвъртък. Видяхте обаче какво се случи на терена. Феноменално представяне! Не оставихме никакви шансове, освен ситуацията при гола. Срамно е, че се изложихме в самия край, но това вече няма значение. Продължаваме напред, но след почивката“, заяви легендата на сръбския футбол.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа