Легендарният германски рефер Хелмут Круг е сигнализирал за съмнения за манипулиране на футболна среща, на която бил съдийски наблюдател.

Четвърт час преди мача между Рот-Вайс (Оберхаузен) и Мюнхен 1860 (0:1) Круг привикал съдията Кристиан Фишер и двата отбора в своята кабинка. Той обявил, че мача е под подозрение за манипулиране на резултата.

“Регистрирахме необичайно големи залози за този мач. Това е нещо, което не се случва всяка седмица. Реагирахме незабавно. Сега ще анализираме ситуацията”, заяви вицепрезидентът на Германския футболен съюз Райнер Кох.

Мачът бе решен със странен автогол с рамо на Маринко Милетич в 67-ата минута. “Нямам какво да крия. Ако някой се съмнява, може да проведе разследване и да провери телефонните ми разговори”, заяви Милетич след мача.

“По време на мача не забелязах нищо нередно. Това е мнението и на моите асистенти”, заяви съдията Фишер.

Хелмут Круг е бивш германски съдия. Той е известен с това, че бе рефер на финала на Шампионската лига през 1998 г., когато Реал (Мадрид) победи Ювентус с 1:0. Круг бе главен съдия и на мача за Интерконтиненталната купа между Манчестър Юнайтед и Палмейрас (1:0) през 1999 г./БЛИЦ