Легендарният хърватски треньор Мирослав Блажевич отново е в центъра на общественото мнение в родината си. Повод за това е излезлият документален филм, посветен на неговата личност. След вчерашната премиера на "Неразказаната история" 86-годишният специалист говори пред медиите.

„Моята молба е да не тъгувате за мен. Дните ми са преброени, а в рая дяволите водят срещу ангелите с 3:1. Отивам там, за да обърна резултата, да убия дяволите и да им е.а майката“, коментира Блажевич.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Специалистът, който в родината си е наричан накратко Чиро, изведе хърватския национален отбор до третото място на Мондиал`98. Преди три месеца стана ясно, че Мирослав Блажевич за трети път има рак. Той два пъти пребори болестта. Този път има рак на простата, който превзема и други органи.

„Дори и да спечеля световната титла в Катар през 2022 г., Чиро ще си остане най-добрият хърватски треньор за всички времена. Шефе, много ти благодаря за всичко. Гордея се, че беше мой ментор. Ти беше нашата мотивация и вдъхновение на Световното в Русия, когато още преди началото на шампионата каза, че ще стигнем до финала“, заяви настоящият хърватски селекционер Златко Далич.