Легендарният хърватски треньор Мирослав Блажевич се намира в изключително тежко здравословно състояние. Това е признал 86-годишният специалист в разговор със словенска медия. Блажевич, който изведе Хърватия до третото място от Мондиал`98, е бил потърсен за коментар относно предстоящата утре световна квалификация между словенския и хърватския национални отбори.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Скъпи, словенци, много ви обичам, а знам, че и вие ме обичате. Имам обаче лоши новини. Много съм болен. А освен това съм и стар. Вероятно повече никога няма да се видим. Вероятно за последен път поздравявам своите приятели от Словения. Искам да им кажа да се гордеят с произхода си, тъй като постигнаха ниво на развитие, за което в Хърватия само можем да мечтаем. Трябва да ви кажа „Сбогом“ по католическия начин. Съжалявам, но съм песимистично настроен“, заяви Блажевич пред „Спортклуб“.

Неговите думи веднага предизвикаха реакция в родината му Хърватия. Легендарният треньор е потърсен от сайта „Индекс“, където потвърждава тежкото си състояние.

„Словенците ми докараха доста тревоги. Сега всички ми звънят и питат за състоянието ми. Говорих честно със словенските журналисти, но мислех, че ще запазят информацията за себе си. Наистина ракът се завърна при мен и сега превзема нови органи. Всичко започна от простата, но вече е обхванал и лимфните възли. Два пъти преборих рака, но той отново е тук. Вече преминах две терапии. Боря се и не губя надежда. Сигурен съм, че всичко ще е наред. Словенците малко са драматизирали ситуацията, но им прощавам“, коментира бившият треньор на Динамо (Загреб), Хайдук (Сплит), босненския Слобода (Тузла) и швейцарските Вевей, Сион и Грасхопър.