Легендарните бивши нападатели на италианския национален тим Антонио Касано и Лука Тони изразиха позицията си за разразилия се скандал между Джорджо Киелини от една страна и Марио Балотели и Фелипе Мело от друга страна. Бранителят на Ювентус разкритикува с обиди Балотели и Мело в автобиографията си, а те не му останаха длъжни.

"Не познавам Мело. Не съм играл с него и не знам какъв човек е той. Марио е добро момче, така че не знам какво има предвид Киелини. Това, което мога да те уверя, е, че имам огромен респект към Джорджо. Той е супер интелигентен, разбира от футбол и те убива на терена, когато играеш срещу него, но извън игрището той е чудесен човек. Сигурно е имал добри причини за това. Бегло познавам Марио, но съм прекарал 10 години с Киелини в националния тим, като той е добър и учтив", сподели Касано във видео разговор с Кристиан Виери в „Инстаграм“.

"Книгите са странни. Когато пишеш такава, трябва да намериш неща, които да влязат в заглавията на вестниците. Мисля, че както Киелини, така и Балотели бяха прави, но сгрешиха, държейки се по този начин. Разбира се, ако това е нещо, което Джорджо не е казал в лицето на Марио, тогава то не е приятно. Но Балотели със сигурност е направил нещо. Още по-лошо е, когато определени спорове се пренесат в социалните медии. Щеше да е по-добре да си бяха поговорили и разяснили нещата. Съдейки по реакцията на Балотели, това са неща, които не са били казани в лицето му. Трябва да разбереш къде лежи истината и да познаваш ситуацията. В момент като този, в който няма за какво да се говори, разбира се, че ще е приятно сезонът да бъде подновен с Киелини срещу Балотели", заяви пък Лука Тони в разговора си с Виери.