Дисциплинарната комисия на Руския футболен съюз присъди служебна загуба с 0:3 на Зенит (Санкт Петербург) заради безредиците, които феновете устроиха по време на мача с Динамо (Москва) от 29-ия кръг на местното първенство. Освен това питерци са наказани да играят две домакинства без публика и три двубоя без хора на трибуната с агитката. Наложена е и парична санкция в размер на 1 милион рубли (20 996 евро).

700 хиляди от руската валута са заради липсата на сигурност по време на целия мач, а останалата част заради използване на пиротехника.

Наказанията ще бъдат изтърпени през следващото първенство на страната. Мачът се игра на 11 май в Санкт Петербург на стадион "Петровский", а в 88-ата минута, при резултат 2:4 в полза на московчани, феновете на домакините нахлуха на пистата и терена и нападнаха играчите.

Един запалянко дори удари защитника на Динамо (Москва) Владимир Гранат. Мачът беше прекратен, а играчите - прибрани в съблекалнята. Гранат беше откаран в болницата, където му беше поставена диагноза черепно-мозъчна травма. Футболистът беше върнат в Москва с личния самолет на президента на Динамо Борис Ротенберг.