Изиграни са по-малко от 1/4 от кръговете в юбилейния 50-и сезон на Бундеслигата и всички вече се питат кой въобще може да спре Байерн по пътя към титлата. Единствената загуба на баварците от началото на сезона бе при гостуването на БАТЕ Борисов (1:3) в Шампионската лига. В същото време играчите на Юп Хайнкес са безпогрешни в първенството и след домакинския си успех си над Хофенхайм (2:0) през миналия уикенд вече имат 7 победи след 7 кръга с впечатляващата голова разлика 21:2.

В историята на Бундеслигата само 3 отбора са започвали сезон със 7 поредни победи, но накрая друг отбор е печелил шампионската титла. Любопитното е, че и в трите случая актуалният шампион Борусия (Дортмунд) е празнувал със Сребърната салатиера.

Първият случай е от сезон 1995/96, когато Байерн тръгва със 7 поредни победи и г.р. 19:6, но след 34-ия кръг финишира втори след Борусия (Дортмунд). След това Кайзерслаутерн стартира със 7 победи и г.р. 20:7 през сезон 2001/02, но завършва на разочароващото седмо място, а шампиони отново са вестфалците. Последният отбор, започвал с 21 точки след първите 7 кръга и г.р. 18:7, е Майнц през сезон 2010/11, а накрая Сребърната салатиера пак е в ръцете на “жълто-черните” от Дортмунд.

Ще бъде ли продължена традицията и през този сезон? Отговорът на този въпрос за повечето играчи на бавраците е ясен. “Ще опитаме да прекъснем тази статистика”, категоричен бе Бастиан Швайнщайгер след победата над Хофенхайм (2:0).

В момента баварците са лидери в Бундеслигата и имат 9 точки преднина пред шампиона Борусия (Дортмунд), който е на четвърта позиция след равенството при гостуването си на Хановер (1:1) през уикенда.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА