Новата звезда на Барселона Роберт Левандовски коментира трансфера си от Байерн в Барселона и каза кой го убедил да премина на "Камп Ноу", взимайки „най-трудното решение" в живота му. Полякът се надява да „спечели много титли“ с каталунците.

„Шави има план Барса да се върне на върха. Видях го случайно в Ибиса и веднага между нас се появи добра химия и той ми каза: ще те чакам, ще работим добре и ще можем да спечелим много титли. Отборът наистина имаше проблеми през миналия сезон, но сега клубът има невероятен потенциал. Сега Барса направи страхотни трансфери и клубът е на прав път да се върне на върха. Моята цел, разбира се, е да помогна за възстановяването на отбора и да печеля титли“, сподели Левандовски в интервю за "Билд".

„Исках да играя в лига, различна от Бундеслигата, но истината е, че това беше най-трудното решение в живота ми. Исках да отида да живея на друго място, да открия нещо ново със семейството си. Ако не беше сега, вероятно никога нямаше да е възможно отново. Беше уникална възможност. Нямаше време за сбогуване, всичко трябваше да се случи бързо и спонтанно. Казах на отбора: „Момчета, благодаря ви много за всичко, създадохме история заедно и никога няма да го забравя“, добави полският национал.

"Не беше лесно да намеря точните думи. Много неща се въртяха в главата ми и се опитах да остана спокоен, наслаждавайки се на почивката със семейството си. Моята възраст и моят опит без съмнение ми помогнаха. Чувствам се много силен физически и психически. Барселона го видя по същия начин. Не знам какво ще се случи след това, но дори през 2026 г. не мисля да завършвам кариерата си. Искам да играя на най-високо ниво още много години. Прекарах осем прекрасни години, така че се надявам да забравим какво се случи през последните няколко седмици, както клубът, така и аз. Най-важното е това, което сме постигнали заедно”, завърши нападателят.