Барселона се наложи над Валенсия с 2:1 като гост на „Местая“ в първия двубой на двата тима за новия сезон в Ла Лига.

Уго Дуро даде аванс на „прилепите“ в 44-ата минута. Барселона обаче успя да осъществи пълен обрат, след като неостаряващият Роберт Левандовски се разписа в края на първото и в началото на второто полувреме. Така новият старши треньор на каталунците Ханзи Флик тръгна с победа начело на тима.

Валенсия поведе в резултата в 44-ата минута, когато Жул Кунде позволи на Диего Лопес да центрира в пеналтерията, а там Уго Дуро бе оставен непокрит и с глава не остави шанс на Марк-Андре тер Стеген да отрази.

Гостите от Барселона бързо се върнаха в мача. В петата минута на добавеното време към първата част Алехандро Балде прати дълго центриране в наказателното поле, където Ламин Ямал навлезе на скорост и пусна остър пас, а 35-годишният Роберт Левандовски го превърна в гол - 1:1.

Барселона пренесе силната си игра от края на първото полувреме и на старта на втората част. Рафиня се измъкна опеката на Кристиан Москера, бранителят на Валенсия го застъпи, а съдията не се поколеба да посочи бялата точка. Роберт Левандовски се нае с изпълнението на дузпата и реализира, за да може Барселона да постигне пълния обрат в 48-ата минута.

В другия двубой от съботната програма в Ла Лига Осасуна и Леганес завършиха при резултат 1:1. Хуан Крус даде аванс на новака в Ла Лига в 22-рата минута, но памплонци изравниха след автогол на Хуан Сориано в 79-ата минута.