Полският национал и нападател на Борусия (Дортмунд) Роберт Левандовски пожела на считания от всички медии за негов бъдещ тим Байерн да изпадне в криза. Според 25-годишния нападател само така вестфалци биха могли да се върнат в битката за титлата в Бундеслигата.

"Още е твърде рано да отписваме титлата. Надявам се Байерн също да изпадне в малка криза. И въпреки това ние гледаме себе си и се стараем да направим така, че да печелим мачовете си", сподели Левандовски преди визитата на Дортмунд срещу третодивизионния Саарбрюкен в 1/8-финален сблъсък от турнира за Купата на Германия. Двубоят е тази вечер от 21:30 часа българско време.

"През последния сезон останах на един гол зад голмайстора в Бундеслигата. Не бях доволен и сега искам да стана голмайстор на първенството. Но това не е най-важното. Желанието ми е да станем шампиони. В Шампионска лига нещата вървят добре след победата над Наполи. Ще е грешка, ако подценим Марсилия, които нямат спечелени точки, но загубиха повечето мачове с малка разлика", допълни полякът, който няма да остане в Дортмунд след края на сезона и се очаква да обяви бъдещия си тим през януари.