ЦСКА приема фарьорския Б36 Торсхавн в мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Победителят ще играе в плейофите с швейцарския Базел или кипърски Анортозис в битка за място в груповата фаза на турнира.

„Армейците“ не са били част от групите на Лига Европа от сезон 2010/11, когато играха с Бешикташ, Порто и Рапид (Виена). В предишните две години ЦСКА отпадаше именно в третия квалификационен кръг – от ФК Копенхаген и Зоря (Луганск).

Сега въпросът е дали "червените" най-после ще преодолеят въпросния квалификационен кръг. Те са в ролята на абсолютен фаворит в срещата с Б36 Торсхавн и ще опитат да затвърдят добрите впечатления, които оставиха с играта си в дербито с Лудогорец (2:2) в неделя.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Не бива обаче да има и грам подценяване, защото това ще доведе само до неприятности. 

В предните два мача от Лига Европа бяха отсъдени две дузпи срещу ЦСКА (с малтийския Сайрънс и с БАТЕ Борисов), но Густаво Бусато ги спаси. Срещу скромните малтийци "червените" даже бяха догонващи в резултата, но направиха пълен обрат.

Фарьорският тим вече постави собствен клубен рекорд в Европа през този сезон, след като за първи път в историята си елиминира три съперника. Б36 Торсхавн първо трудно отстраниха гибралтарския Сейнт Джоузефс (2:1), след това играха продължения с естонския Левадия за успеха с 4:3, а в предишния кръг елиминира уелск ТНС след дузпи. ЦСКА трябва да обърне специално внимание на чуждестранни нападателен дует на Михал Пжибирски (Полша) и Себастиан Пингел (Дания). Двамата имат по два гола от началото на сезона в евротурнирите.

„Не сме дошли на почивка или разходка. Искаме да изиграем вълнуващ двубой и да се представим достойно“, коментира треньорът на фарьорския тим Якуб а Борг пред местното издание „Дималетинг“.

40-годишният специалист няма да може да разчита на титулярния защитник Сони Рагнар Натестад, който е наказан. Вратарят Рой Хенце е под въпрос, тъй като в неделя е получил контузия при победата с 3:0 над АБ Аргир. 21-годишният страж днес ще мине последен тест и от него ще зависи участието му срещу „червените“.

ЦСКА – Б36 ТОРСХАВН

Днес от 20:00 часа по Диема Спорт
София, „Българска армия“
Съдия: Тамаш Богнар (Унгария)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Антов, Матей, Мазику, Юга, Жеферсон, Санкаре, Кейта, Кери, Соу
Контузени: Турицов, Занев
Наказани: няма

Б36 Торсхавн: Хенце, Мелемгаард, Е. Якобсен, Ериксен, Хейнесен, М. Якобсен, Самуелсен, Нилсен, Пжибилски, Пингел, Фредериксберг
Контузени: няма
Наказан: Натестад

БАЛАНС В ЕВРОПА
ЦСКА: 228 мача, 90 победи, 48 равенства, 90 загуби, г.р. 328:304
Б36 ТОРСХАВН: 47 мача, 6 победи, 11 равенства, 34 загуби, г.р. 44:117

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа