Лион се изкачи на трета позиция в Лига 1 след трудна домакинска победа с 2:0 над Нант в 31-ия кръг.  Домакините успяха да реализират първото попадение чак в 83-ата минута, когато точен беше Гаетан Перин. Гол от дузпа на Александър Лаказет в 90-ата минута успокои Лион, който изпревари Рен и пак е в тройката с 49 точки. Нант е на осма позиция с 44

По-интересни бяха мачовете на борещите се за оставане във френското първенство.

Гинган печели с 0:1 гостуването си на Реймс и взе три точки от преките си конкуренти за оцеляване. Единственото попадение отбеляза Юнус Санхаре в 26-ата минута Това изкачи Гинган на 14-а позиция с 38 точки, а Реймс вече е сред изпадащите - на 18-о място с 33. 

Тулуза загуби с 0:1 при гостуването на Лил и шансовете им за спасение изглеждат илюзорни с 26-е им точки и 19-ата позиция. Единственият гол бе дело на МорганАмалфитано в в 17-ата минута.

Троа е първият сигурен изпадащ, след като падна с 2:1 като гост на Каен и има само 14 точки.  Тиаго Шавиер откри за Троа в 22-ата минута, но Алаедин Яхия в 35-ата и Силвио Родели в 53-ата минута обърнаха мача.

Анже разби Лориен с 5:1 и почти сигурно запазва мястото си в елита. Два гола вкара Томас Мангани, а по един добавиха Били Кеткеофомфон, Ромен Саис и Шеих Ндойе. Почетното попадение за гостите отбеляза Маджид Уорис.