Шесткратният европейски шампион Ливърпул е приел последното предложение на германския първенец Байерн за сенегалския нападател Садио Мане, който е помолил да напусне по уважителен начин. Той е взел решението веднага след финала на Шампионската лига, загубен от мърсисайдци с 0:1 от Реал Мадрид.

Според трансферния гуру Фабрицио Романо е постигнато пълно споразумение между страните на днешната последна среща в Англия и се подготвят договори преди сенегалецът да премине медицинските изследвания.

Байерн ще плати 32 милиона евро чиста сума за Мане, а договорът на футболиста ще бъде до лятото на 2025 година. Ливърпул ще получи и различни бонуси в зависимост от представянето му, като максималната сума по трансфера може да достигне 40 милиона евро.

Мърсисайдци обявиха по-рано привличането на Дарвин Нунес от Бенфика, който е считан за заместник именно на Мане. Настоящият договор на сенегалския национал с Ливърпул изтичаше след година, а от 2016 година, когато пристигна от Саутхемптън, вкара 120 гола за “червените” и спечели шест трофея с клуба.