ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на efbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Ливърпул играе при 1:1 с Манчестър Сити в дербито на 28-ия кръг на английската Висша лига. Двата тима са съответно на една и две точки зад лидера Арсенал. Джон Стоунс (23) откри резултата от малък ъгъл след асистенция на Кевин де Бройне от корнер, а мърсисайдци изравниха чрез Алексис МакАлистър (50-дузпа). Мачът бе последен сблъсък между треньорите Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола в английския елит, тъй като германецът напуска "червените" след края на сезона и си взима една година почивка преди следващо предизвикателство.

Още в третата минута Бернардо Силва намери Хулиан Алварес на левия фланг, а последният опита удар с левия крак, но вратарят на домакините Келъхър спаси. Малко след това Манчестър Сити отне в средата на центъра, а Де Бройне опита мощен удар от границата на наказателното поле, но стражът на Ливърпул отново изби.

В 18-ата минута Дарвин Нунес бе изведен на страхотна позиция и намери Луис Диас, който се разписа пред опразнената врата, но попадението не бе зачетени заради засада на уругваеца. Шест минути след това Кевин де Бройне изпълни по чудесен начин корнер, а защитата на Ливърпул не бе организирана, като Джон Стоунс изскочи на първа греда и засече топката във вратата за 0:1.

Ливърпул отговори в 31-а минута, когато Харви Елиът опита центриране с левия си крак и намери непокрития Доминик Собослай, а унгарският национал стреля веднага с глава, но от чиста позиция не успя да уцели вратата.

В 39-а минута Ерлинг Холанд бе оставен очи в очи с Върджил ван Дайк, като норвежкият нападател бе затруднен и опита удар с левия крак, но не успя по никакъв начин да затрудни вратаря на Ливърпул. Три минути след това Луис Диас премина покрай Родри и Кайл Уокър, като бе достатъчно настойчив и опита удар с десния крак от границата на пеналтерията, но топката профуча встрани от вратата. В третата минута на добавеното време за първата част Родри извърши нарушение срещу Алексис Мак Алистър, за което получи жълт картон. Зад топката застана Доминик Собослай и изпълни силен пряк свободен удар, но Едерсон се хвърли по чудесен начин и хвана топката.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката домакините бяха по-активни и натиснаха в търсене на изравняването. Нейтън Аке допусна груба грешка, връщайки топката към Едерсон, а Дарвин Нунес изпревари бразилския страж, който го фаулира и последва дузпа. Изпълнението се забави поради проблеми с крака на Едерсон, но в крайна сметка Алексис МакАлистър застана зад топката и в 50-ата минута изравни за 1:1.

В 58-а минута Де Бройне видя празното пространство и намери Фил Фодън, който бе на чиста позиция и стреля, но Келъхър скъси ъгъла и успя да отрази. Малко след това Мохамед Салах и Андрю Робъртсън се появиха на терена за сметка на Доминик Собослай и Конър Брадли. В 63-а минута именно Салах даде изумителен пас и остави Луис Диас сам срещу вратаря, но той не успя да уцели вратата, правейки шокиращ пропуск. Две минути по-късно Салах връхлетя върху отскочила топка след корнер и стреля с десния крак, но кълбото премина опасно близо до вратата. Малко след това МакАлистър също видя празно пространство и на свой ред опита изстрел в далечния ъгъл, но влезлият на мястото на Едерсон германец Щефан Ортега изби в корнер.

В 69-а минута в игра се появи Жереми Доку за сметка на Хулиан Алварес, а Кевин де Бройне отстъпи мястото си на Матео Ковачич. Две минути след това Ван Дайк показа добър дрибъл и напредна с топка в крака, като насочи топката на левия фланг към Робъртсън, който центрира с първото докосване, а Нунес връхлетя върху кълбото, но Ортега успя да спаси.

В 80-а минута Джарел Куанса нахлу между Холанд и Доку, като накрая реши да завърши с далечен удар, а Ортега успя да избие встрани. Четири минути след това Харви Елиът пусна прехвърлящ пас към Анди Робъртсън, който отклони с глава, а МакАлистър връхлетя върху топката, но не успя да нанесе добър удар от удобна позиция.

Минута преди края на редовното време Холанд отклони към Жереми Доку, който виздя празното пространство и го използва, като навлезе в наказателното поле и опита удар в далечния ъгъл, но топката се отклони от левия страничен стълб и след това Келъхър улови. В четвъртата минута на добавеното време Мохамед Салах получи на десния фланг и достави топката на крака на Коди Гакпо, който от метър нацели напречната греда. При добавката Харви Елиът успя да отбележи, но попадението бе отменено заради засада на Салах в хода на атаката. Три минути след тов Салах се строполи в наказателното поле на гостите, но съдията бе категоричен и посочи играта да продължи.

След равенството Арсенал остана на върха с 64 точки и по-добра голова разлика от Ливърпул, а Манчестър Сити е трети с 63 пункта.

ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:1
0:1 Джон Стоунс (23), 1:1 Алексис МакАлистър (50-дузпа)