Ръководството на Ливърпул отрече информациите в британските медии, че води преговори с Карло Анчелоти за заместник на Брендън Роджърс.
 
Италианецът е без работа, след като договорът му с Реал (Мадрид) изтече през лятото и той замина за Канада за лечение. Твърди се, че именно в Северна Америка той е разговарял с американските собственици на Ливърпул.
 
Бъдещето на Брендън Роджърс на „Анфилд“ е сериозно разклатено от слабия старт на сезона и особено след равенството 1:1 с Норич в неделя. Днес „червените“ играят с Карлайл за Купата на Лигата и всичко различно от убедителна победа може да повиши напрежението върху северноирландския мениджър на Ливърпул.
 
Карло Анчелоти е запознат с обстановката във Висшата лига. Той беше начело на Челси в периода 2009-11, като спечели дубъл със „сините“.
 
Както е известно, фаворит за нов мениджър на Ливърпул е германският специалист Юрген Клоп. Въпреки това бившият треньор на Борусия (Дортмунд) не дава индикации, че ще поеме „червените“. Още повече, че през миналата седмица беше забелязан в един хотел с Байерн. Баварците най-вероятно ще останат без Пеп Гуардиола в края на сезона, когато договорът на испанеца изтича.