Ливърпул оглави класирането в английската Висша лига. Това стана факт след победата на мърсисайдци с 2:1 срещу Уулвърхамптън в мач от шестия кръг. Ливърпул бе гост на "вълците" и се пребори за успешния резултат с голове на Ибрахима Конате (45+2) и Мохамед Салах (61-дузпа). За Уулвс точен бе Раян Аит-Нури в 56-тата минута.

Ливърпул събра 15 точки, записвайки петата си победа за сезона в Премиър Лийг. Отборът на Арне Слот изпревари Манчестър Сити и Алсенал, които са с по 14 точки. Уулвърхамптън пък остава на последното 20-о място с едва една точка.

Сериозен пропуск в 40-тата минута за Ливърпул направи унгарският офанзивен халф Доминик Собослай. Той получи възможност да стреля от непосредствена близост, но стражът на Уулвърхемптън Сам Джонстън спаси.

Във втората минута на добавеното време на първата част португалдският нападател Диого Жота си създаде пространство на левия фланг и намери с отлично центриране включилия се в атаката френски защитник Ибрахима Конате, а централният бранител заби топката с глава във вратата. Стражът на домакините Джонстън игра с топката, но тя все пак се оплете в мрежата.

Пет минути след паузата Мохамед Салах пропиля златен шанс да удвои аванса на гостите в резултата. Египетската суперзвезда не успя да накаже неориентираната игра на футболистите Уулвс, които му направиха подарък. Салах стреля без никакво забавяне, но не уцели опразнената врата.

В 56-мата минута Конате на практика заличи попадението си по-рано, тъй като допусна по елементален начин да му бъде отнета топката пред вратата на Алисон Бекер и това доведе до гол за 1:1. Негов автор стана алжирският защитник Раян Аит-Нури, който се възползва по най-добрия начин от подаръка на Конате. При отнемането на топката останаха известни съмнения за нарушение в атака, но голът бе признат за редовен.

Играчите на Арне Слот обаче моментално отвърнаха на удара и още в 61-вата минута възстановиха аванса си от един гол в резултата. Диого Жота бе задържан в наказателното поле на домакините от Нелсон Семедо, а Салах превърна отсъдената дузпа в гол за 1:2.

Малко по-късно Конате този път се намеси блестящо, за да предотврати почти сигурен гол във вратата на Алисон, а до кроя на двубоя гостите задържаха добрия за тях резултат.