Ливърпул победи Фулъм с 2:1 в първи полуфинален мач от турнира за Купата на Лигата и направи крачка към класиране за финала. Домакините проспаха първото полувреме и Уилиан откри резултата за гостите, но Къртис Джоунс и Коди Гакпо донесоха успеха на мърсисайдци.

В 6-ата минута Къртис Джоунс стреля право в ръцете на Бернд Лено. Две минути след това десният бек Конър Брадли се опита да намери с остро подаване свой съотборник в пеналтерията, но Лено спаси.

Фулъм поведе в 19-ата минута след грешка на Върджил ван Дайк, който не изчисти топката по най-добрия начин. Андреас Перейра намери Уилиан, който се разписа за 0:1. До края на полувремето мърсисайдци не успяха да създадат чиста голова опасност пред вратата на Лено.

След почивката в 49-ата минута Райън Гравенхберх си освободи пространство и стреля от границата на наказателното поле покрай вратата. Секунди след това Харви Елиът пробва късмета си от далечно разстояние. Ударът му бе блокиран от защитник на гостите, но топката попадна в Диого Жота, който се забави и кълбото му бе отнето.

В 63-ата минута Боби Де Кордова Рийд излезе на отлична позиция в наказателното поле и стреля, но Каомин Келехър спаси. Пет минути по-късно Къртис Джоунс отправи удар от границата на пеналтерията, получи се рикошет, който не остави шансове на Лено да се намеси и резултатът стана 1:1.

В 71-ата минута две резерви комбинираха за втория гол на мърсисайдци. Дарвин Нунес бе намерен в наказателното поле и подаде към Коди Гакпо, който направи резултата 2:1. До края на мача нито домакините успяха да увеличат аванса си, нито лондончани намериха сили за изравнително попадение.

Реваншът на "Крейвън Котидж" в Лондон е на 24 януари от 22:00 часа българско време.

ЛИВЪРПУЛ - ФУЛЪМ 2:1
0:1 Уилиан (19), 1:1 Къртис Джоунс (63), 2:1 Коди Гакпо (71)