ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ливърпул отговори на Манчестър Сити, който по-рано днес победи Евертън с 2:0 и оглави класирането във Висшата лига. В мач от 24 кръг „червените“ записаха успех с 3:1 над Бърнли и си върнаха първото място в подреждането.

Диого Жота отри резултата в полза на мърсисайдци в 31-ата минута, когато се извиси и засече центриране от корнер на Трент Александър-Арнолд. Точно преди почивката Дара О`Шей изравни, след като се разписа с глава след асистенция на Джеймс Браунхил.

Луис Диас възстанови аванса за Ливърпул, след като и той беше точен с глава. В 79-ата минута и Дарвин Нунес беше точен за тима на Юрген Клоп. Интересното е, че и той вкара с глава след центриране на Харви Елиът.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

С този успех Ливърпул събра актив от 54 точки и оглави класирането с 54 точки, на две пред Манчестър Сити, който има мач по-малко. Бърнли е на предпоследното 19-о място с 13 точки.

Тотнъм се изкачи в Топ 4 на класирането, след като постигна домакински обрат за 2:1 срещу Брайтън. Паскал Грос даде аванс на „чайките“ още в десетата минута. Папе Сар изравни за „шпорите“ в 61-ата минута, а в добавеното време Бренан Джонсън донесе победата на лондончани.

Тотнъм е четвърти с 47 точки, на две зад Арсенал и на една пред Астън Вила, които имат мач по-малко. Брайтън е на осма позиция с 35.