Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард отбеляза първия си мач като титуляр за повече от два месеца с гол при победата с 5:1 над третодивизионния Олдъм в мач от 1/32-финалите на ФА Къп.

След лечение на инфекция на глезена и след три мача, в които се появяваше като резерва, Стиви Джи се разписа от дузпа точно преди почивката срещу отбор, който се намира 52 мест по-ниско от “червените” в английската Футболна лига. Анди Керъл, купен от Нюкасъл за 35 милиона паунда, преди година вкара първия си гол на “Анфилд” за сезона.

Олдъм откри резултата в 28-ата минута, когато Роби Симпсън се разписа с неспасяем удар от 25 метра. Ливърпул отговори минута по-късно. При удар на Джонджо Шелви топката се отби в Крейг Белъми и излъга вратаря на гостите, за да се озове в мрежата. В края на първата част Джерард се разписа, за да обърне резултата в полза на “червените”.

В 68-ата минута Белами проби в наказателното поле отдясно и върна топката пред вратарското поле, където Шелви я прати в мрежата на гостите. Керъл вкара третия си гол за сезона малко преди края с удар извън наказателното поле. Стюърт Даунинг оформи крайния резултат с попадението си в добавеното време.


L5-1O by fasthighlights