Английският Ливърпул бе заменесн в нов расистки скандал. Полицията започна разследване, след като стана ясно, че играч на Олдъм е бил обиждан от феновете на “червените” по време на мача между двата тима за ФА Къп (5:1 за Ливърпул).

Десният бек на Олдъм Том Адейеми е бил видимо потресен в края на мача заради репликите по негов адрес, отправени от трибуната “Коп”, на която се настаняват най-запалените фенове на Ливърпул.

Капитанът на домакините Стивън Джерард и съотборникът му Дирк Каут са се опитали да успокоят Адейеми, който е бил пред разплакване. В края на мача е имало обсъждане на проблема между четвъртия съдия и полицейски представител в тунела.

Мърсисайдската полиция разкри, че за момента няма арестувани, но разследването продължава. Ливърпул обеща пълно съдействие на властите. Инцидентът идва само два дни, след като нападателят на “червените” Луис Суарес публично се извини на Патрис Евра от Манчестър Юнайтед.

Уругвайският национал бе наказан за 8 мача, след като по време на дербито с “червените дяволи” през октомври (1:1) нарече френския защитник “негър” и “негро”. Суарес бе глобен и с 40 000 паунда.