Ливърпул победи трудно последния Шефилд Юнайтед с 3:1 на „Анфийлд“ в мач от 31-ия кръг на Висшата лига и се завърна на първото място във временното класиране с актив от 70 точки, на 2 пред Арсенал и на 3 пред Манчестър Сити. „Остриетата“ остават твърдо на последната позиция с 15, а изпотиха здравата мърсисайдци.

Още преди да са изминали и 60 секунди гостите имаха възможност за гол. Джеймс Макатай получи пас по въздуха и нанесе удар по земя към долния десен ъгъл, но Каолмин Келъхър блесна с феноменално спасяване. В шестата минута Ливърпул отговори и Джо Гомес центрира, а Иво Гърбич отби встрани, но Мохамед Салах достигна до топката и нанесе хубав удар под напречната греда. Вратарят на Шефилд обаче се намеси и да предотврати гол във вратата си.

В 17-ата минута Гърбич не успя да изчисти топката и я подари на Дарвин Нунес, който я изстреля към опразнената врата и безпроблемно даде аванс на домакините за 1:0. В 34-ата минута Луис Диас намери Алексис Мак Алистър, който стреля от границата на наказателното поле, но встрани от левия страничен стълб.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След почивката в 59-ата минута центрирана топка бе засечена от играч на Шефилд, но се отклони в тялото на Конър Брадли и злощастно се озова във вратата на мърсисайци за 1:1. Шест минути по-късно те бяха близо до това отново да излязат напред в резултата, след като Върджил ван Дайк нанесе удар с глава, който обаче бе спасен от Иво Гърбич.

В 76-ата минута логичното се случи и Ливърпул отбеляза втори гол. Рикоширала топка се озова в краката на Мак Алистър, който от движение нанесе великолепен изстрел към горния десен ъгъл и вкара феноменален гол за 2:1. В 85-ата минута аржентинският полузащитник бе близо до второ попадение, след като стреля директно от пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда.

В последната минута от редовното време Анди Робъртсън центрира за Коди Гакпо, който бе забравен от отбраната на Шефилд и с глава прати топката в мрежата за крайното 3:1, което изстреля домакините отново на върха.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!