Ливърпул не срещна никакви трудности и прегази Порто като гост с 5:1 в мач от Група „В“ на Шампионската лига. Точни за гостите бяха Мохамед Салах и Роберто Фирмино, които вкараха по два гола, както и Садио Мане. Почетното попадение за „драконите“ бе дело на Мехди Тареми.

Хората на Юрген Клоп доминираха осезаемо на терена от началото на мача и поведоха още в 18-ата минута. Къртис Джоунс проби по лявото крило и стреля силно с десния крак. Вратарят на Порто Клаудио Рамош изби, но топката отиде на крака на Мохамед Салах и от близка дистанция егптянинът не сгреши – 1:0 за Ливърпул.

Добрата игра на Ливърпул даде резултат в 45-ата минута, когато топката се придвижи от лявата до дясната странична линия. Там бе Джеймс Милнър, който центрира в наказателното поле. Там с топката се разминаха вратаря на Порто и единия от защитниците. След тази груба грешка кълбото стигна до Садио Мане на втората греда, където той на абсолютно празна врата удвои аванса на Ливърпул.

След час игра, при поредната атака на Ливърпул топката стигна в центъра до Къртис Джоунс. Той веднага подаде към останалия съвсем сам в наказателното поле Мохамед Салах. Нападателят си спря топката и с удар с вътрешната част на ходилото вкара трети гол за Ливърпул.

Петнадесет минути преди края на мача Порто върна един гол. Точен бе Мехди Тареми, който вкара от упор с глава след като получи хубаво центриране от Фабио Виейра отдясно.

Само 2 минути по-късно преднината на Ливърпул се възстанови. След дълго подаване към Роберто Фирмино вратаря на Порто и един от защитниците не се разбраха кой да отиграе топката. Така Фирмино се пребори за нея и с удар по земята от около 30 метра я прати зад голлинията, макар стражът на португалците Клаудио Рамош да успя да я достигне и да я извади от мрежата точно след като тя бе минала голлинията с целия си обем.

Петият и последен в този мач гол за Ливърпул отново бе дело на Фирмино. След центриране отляво от пряксвободен удар в 83-ата минута, топката бе изчистена извън наказателното поле. Там направилият много силен мач Кърсит Джоунс стреля. Кълбото рикошира в играч на домакините и стигна до Фирмино, който от точката на дузпата я прати във вратата на Порто.

С успеха хората на Юрген Клоп се утвърдиха на първо място в Група „В“, където са още тимовете на Милан и Атлетико Мадрид. Мърсисайдци имат пълен актив от 6 точки след изиграването на два мача.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА