Ливърпул се класира за полуфиналите за Купата на лигата в Англия. Тимът на мениджъра Юрген Клоп победи Лийдс с 2:0 в четвъртфинален сблъсък на "Анфилд".
И двете попадения паднаха в последния четвърт час на мача.

Германецът даде шанс на млади играчи и само Джорджиньо Вайналдум и Садио Мане останаха сред 11-те от състава, победил трудно Съндърланд у дома във Висшата лига през уикенда. Преди началото на „Анфилд” бе запазена минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа с бразилския отбор Чапекоензе. През първото полувреме интересните ситуации почти липсваха.

Лийдс заигра по-отворено след почивката и сантиметри разделиха Кемар Рууф от гола, когато фалцовият му удар срещна гредата. Ливърпул увеличи оборотите в последните 20 минути и Вайналдум също нацели гредата след пас на Мане, който не успя да направи добавка.

В 76-ата минута Дивок Ориджи засече отлично подаване на от дясното крило на Трент Александър-Арнолд, изпревари вратаря Марко Силвестри и плъзна топката покрай него в мрежата за 1:0.

Само 5 минути по-късно "„червените" нанесоха втори удар. Младокът Бенджамин Уудбърн завърши дълго разиграване с участието на трима съотборници. 17-годишният талант от школата на Ливърпул не остави никакви шансове на Силвестри и от няколко метра буквално го разстреля за 2:0. Уудбърн се появи на терена в 67-ата минута на мястото на Кевин Стюард, но веднага блесна с изявите си.

Бен стана най-младият голмайстор в историята на Ливърпул. Роденият на 15 октомври 1999 година талант подобри клубния рекорд на Майкъл Оуен с малко над три месеца.