Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че клубът категорично няма да пусне играчите си в националните отбори, ако те трябва да бъдат 10 дни под карантина при завръщането си във Великобритания. Става въпрос за бразилските национали Алисон, Фабиньо и Роберто Фирмино, както и португалеца Диого Жота. Именно Бразилия и Португалия са сред страните, които правителството на Великобритания е поставило в червения списък и при завръщането си от там хората трябва да са под карантина 10 дни в одобрен хотел. Националните тимове на тези две страни имат мачове от квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г.

"Мисля, че всички клубове от Висшата лига имат същия проблем. Не можем да се съгласим да пуснем момчетата да отидат, а след това да решаваме ситуацията, когато се върнат и трябва да са под карантина. Това просто не е възможно. Разбирам нуждата на различните федерации, но това е период, в който не можем да направим всеки щастлив и трябва да признаем, че играчите получават заплатите си от клубове. Затова те трябва да се техен приоритет", коментира Клоп преди дербито срещу Челси утре от 22:15 часа българско време.

"В мачовете, които изиграха досега с Тухел, имаха успех. Имат ясна философия, ясна идея и разчитат на владеене на топката.  Доста е трудно да имаше превес във владеенето на топката срещу Челси. Трябва да се защитаваш, да работиш много, да си търпелив и да имаш желание да се защитаваш през цялото време, защото те са топ отбор", добави германецът за "сините" от Лондон.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА