Ливърпул победи изключително трудно у дома Нюкасъл с 2:1 на "Анфийлд" в мач от междинния пети кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци бяха на път да разочароват феновете си след грандиозната победа с 9:0 над Борнемут на същия стадион, но португалецът Фабио Карвальо ги спаси в последните секунди срещу "свраките".

Играчите на Юрген Клоп натискаха от самото начало, а гостите разчитаха на контраатаки и при една от тях в 38-ата минута поведоха с дебютния гол на Александър Исак с техния екип. Трент Александър-Арнолд даде грешен диагонален пас, а "свраките" разиграха и Исак с мощен удар се разписа за 0:1.

Малко след почивката Александър Исак отново вкара топката в мрежата, след като финтира Трент Александър-Арнолд и Джо Гомес, но беше в положение на засада и попадението не бе зачетено.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След точно час игра Ливърпул създаде първата си добра атака, която доведе и до първия точен удар в срещата за домакините. Харви Елиът се озова на изгодна стрелкова позиция, но Ник Поуп спаси удара на младия халф. Секунди след това Роберто Фирмино вкара гол №101 за "червените" след пас на Мохамед Салах.

До края на мача домакините натискаха и в 79-ата минута мощен удар на Диас беше париран от Поуп. Секунди по-късно Шон Лонгстаф допусна груба грешка, а Салах намери Луис Диас, който стреля и Поуп с една ръка спря топката. В 83-ата минута шут на Фабиньо прелетя над напречната греда на гостите. В последните секунди домакините изтръгнаха трите точки. След центриране от корнер се получиха няколко рикошета в наказателното поле пред Поуп, като дори Салах игра с глава, за да свали топката за резервата Фабио Карвальо, който с мощен удар отблизо прати топката в горната греда, след което тя влетя във вратата за пълния обрат и крайното 2:1.

След успеха си Ливърпул има 8 точки на петата позиция и му предстои градско дерби срещу Евертън идната събота, докато Нюкасъл на Еди Хау има 6 точки на 11-ото място и ще приеме Кристъл Палас.

В същото време Уест Хям и Тотнъм завършиха 1:1 в лондонското дерби на кръга. Германският защитник Тило Керер си вкара автогол в 34-ата минута и даде аванс на "шпорите", но чехът Томаш Соучек (55) донесе точката на "чуковете", които са 14-и с 4 точки. Тотнъм заема трета позиция с 11 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК