Английският Ливърпул обяви на официалната си страница договор с нов доставчик на спортна екипировка. От следващия сезон „червените“ ще се обличат от американската компания „New Balance“. Според непотвърдени информации Ливърпул и американската компания са подписали шестгодишен договор срещу 300 милиона паунда.
 
В момента мърсисайдци използват екипировката на друга американска компания - „Warrior“, която е собственост на „New Balance“. От следващия сезон основната компания иззема дистрибуцията за екипировка на своята дъщерна фирма и ще доставя екипи не само на Ливърпул, но и на Севиля и Порто.
 
„New Balance“ прави опит да пробие на футболния пазар, след като до момента беше известна предимно с производството на спортни обувки. Компанията, създадена през 1906 г., е базирана в Бостън (Масачузетс).
 
„New Balance“ и Ливърпул имат над 100-годишен отпечатък в историята на световния спорт. Радваме се, че започваме съвместна работа. Не мога да разкрия подробности, но това е рекордна сделка за нашия клуб“, заяви търговският директор Били Хоугън.