Лийдс и Плимут завършиха 1:1 на "Елън Роуд" в мач от четвъртия кръг в турнира за Купата на Англия - ФА Къп, което означава, че ще има преиграване, в което ще определят кой от двата тима ще продължи напред в надпреварата. 

Джейдън Антъни даде аванс на йоркширци в 31-ата минута, а изравнителното попадение дойде в 73-ата минута, когато Адам Рандъл се разписа за Плимут. Българският национал Илия Груев изигра пълни 90 минути за Лийдс Юнайтед. 23-годишният опорен халф отново бе изключително ефективен в централната зона, като се отчете с 91% успеваемост, след като завърши 60 от своите 66 подавания.

В други срещи от турнира днес Ипсуич отпадна от шестодивизионния Мейдстоун Юнайтед след домакинска загуба с 1:2, Лестър елиминира Бирмингам след 3:0, а Лутън отстрани Евертън след 2:1 на "Гудисън Парк" в Ливърпул. "Шапкарите" поведоха в резултата в 39-ата минута след автогол на Виталий Миколенко. Джак Харисън изравни 10 минути след старта на второто полувреме. Победното попадение за Лутън падна дълбоко в добавеното време на двубоя, след като Коули Уудроу бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле.

Брайтън пък спечели с 5:2 при визитата си на Шефилд Юнайтед и също продължава напред. Жоао Педро отбеляза хеттрик за победата. "Чайките" поведоха в резултата в 14-ата минута с гол на Факундо Буонаноте след хубав удар в горния ляв ъгъл. 14 минути по-късно отборът на Роберто де Дзерби получи дузпа след нарушение на Джейдън Богъл. Жоао Педро застана зад топката и не остави шансове на Иво Гърбич. В 44-ата минута Густаво Хамер бе най-съобразителен в наказателното поле и върна "остриетата" в мача. Попадението бе прегледано с ВАР за евентуална засада, но в крайна сметка бе признато.

Дълбоко в добавеното време на първата част Шефилд Юнайтед успя да изравни. Богъл направи хубаво центриране и сложи топката на главата на Уилям Осула. В 52-ата минута Брайтън получи втора дузпа заради игра с ръка на Богъл. Жоао Педро пак бе изпълнител и отново не остави шансове на Гърбич. 15 минути по-късно Педро оформи хеттрика си. Жан Пол ван Хеке намери бразилеца, който вкара за 4:2. В седмата минута на добавеното време Дани Уелбек отбеляза пети гол за "чайките" направи хубав индивидуален пробив и прати удара си в десния ъгъл на вратата.