ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Играещият в Нешънъл Лийг Саут (шеста дивизия) Мейдстоун поднесе сензацията на четвъртия кръг на ФА Къп, след като спечели с 2:1 гостуването си на състезаващия се в Чемпиъншип Ипсуич. Двата тима са разделени от 98 места в пирамидата на английския футбол.

Мейдстоун демонстрира отлична игра в контраатака и 100-процентова ефективност, след като успя да вкара голове и при двата си удара към вратата на домакините. Ипсуич имаше тотално предимство във владението на топката – 78% и направи общо 38 удара (13 във вратата), но стигна само до един гол.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Ламар Рейнолдс откри резултата за шестодивизионния тим само две минути преди края на първото полувреме при една от редките контраатаки на гостите. В 56-ата минута Джереми Сармиенто изравни, след като при удара му топката леко се отклони от защитник, за да влезе във вратата на гостите.

В 66-ата минута, при нова контраатака, Мейдстоун стигна до нов гол. Негов автор стана Сам Корн. Ипсуич се хвърли в предни позиции, опитвайки да стигне до ново изравняване. Такова не падна, въпреки че имаше осем минути добавено време.

Така Мейдстоун стана първият шестодивизионен отбор, класирал се за осминафиналите на ФА Къп от 2004 г. насам, когато Нешънъл Лийг в Англия е разделена на Северна и Южна.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ В ЧЕТВЪРТИЯ КРЪГ НА ФА КЪП, ИЗИГРАНИ ДО МОМЕНТА
Борнемут – Суонзи 5:0
Бристол Сити - Нотингам 0:0
Челси - Астън Вила 0:0
Шефилф Уензди - Ковънтри 1:1
Тотнъм - Манчестър Сити 0:1
Ипсуич – Мейдстоун 1:2

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!