Локомотив (Москва) спечели по драматичен начин дербито на 18 кръг на руската Премиер лига, след като се наложи с 2:1 над ЦСКА (Москва) с гол на Дмитрий Сичов в 90-ата минута.

“Железничарите” откриха резултата в 43-ата минута, когато Динияр Билялтдинов засече центриране на Янбаев отляво. В 61-ата минута “армейците” изравниха, когато резервата Марк Гонсалес проби отляво и центрира в наказателното поле към Вагнер Лав. Бразилецът пропусна топката, която попадна в непокрития Алан Дзагоев и той се разписа във вратата на Гилерме.
 
В края на мача при една контраатака Дмитрий Сичов пробяга половината терен, озова се очи в очи с Игор Акинфеев и стреля в страни от вратата. Само две минути по-късно, в 90-ата, Сичов имаше шанс да се поправи и този път прокара топката между краката на вратаря на ЦСКА. Акинфеев успя да отклони пътя на кълбото, но това се оказа недостатъчно и топката попадна в мрежата. Това попадение на Сичов обаче е доста спорно, тъй като той бе в засада, когато получи извеждащия пас.
 
Тази победа качи Локомотив на пето място в класирането с 28 точки, докато ЦСКА (Москва) е трети с 30. Лидер е Рубин с 34, само точка пред Спартак (Москва). По-късно днес тимът от Казан играе с Терек, докато Спартак е домакин на ФК Москва в другото столично дерби.
 
По-рано днес Криля советов се наложи с 3:1 над Химки, а след мача треньорът на тима от Самара Леонид Слуцкий отрече слуховете за своя оставка. Днес в руските медии се появиха информации, че Слуцкий ще напусне след мача с Химки и дори вече е информирал играчите на тима за решението си./БЛИЦ
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 18 КРЪГ
Днес
Амкар – Зенит 2:4
Том – Кубан 1:0
Химки – Криля советов 1:3
Локомотив (Москва) – ЦСКА (Москва) 2:1
 
Предстоящи
Днес: Сатурн – Спартак (Налчик), Рубин – Терек, Ростов – Динамо (Москва), Спартак (Москва) – ФК Москва
 
КЛАСИРАНЕ: 1.РУБИН 44, 2.Спартак (Москва) 43, 3.ЦСКА (Москва) 40, 4.ФК Москва 30, 5.Локомотив (Москва) 30 и др.