Старши треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан отказа да отговаря на въпроси относно новото попълнение на Монако Димитър Бербатов часове преди неделното дерби в Лига 1.

Мачът, който е в неделя е от 22 часа българско време, е очакван с огромен интерес не само във Франция. Монако е на второ място в класирането – на пет точки зад лидера ПСЖ. Първият мач през септември завърши 1:1.

“Отиваме там с желание за победа. Това е голямо дерби срещу директен съперник за титлата. Ние се намираме в по-добра кондиция от тях. Ще играем за победа, макар и да знаем, че ще ни бъде трудно”, започна Блан.

На брифинга журналистите се опитаха да попитат Блан относно мнението му за Бербатов. Бившият защитник обаче бе категоричен, че няма да говори по този въпрос. Вместо това той се съсредоточи върху здравословното състояние на голямата си звезда.

“Ибрахимович имаше проблеми с гърба. Те няма да траят дълго време и той ще играе срещу Монако в неделя. Великите отбори винаги разчита на великите си играчи. Ибра е страхотен футболист, така че е нормално да зависим от него”, призна Блан.

В същото време защитникът на Монако Ерик Абидал похвали българина.  “Бербатов все още е велик игра С този трансфер се покачва още повече класата на тима.Ще видим дали ще играе срещу ПСЖ в неделя. Аз лично се надявам да запише първи минути”, каза Абидал.

Ветеранът, преборил рака, дойде в Монако, заедно с другите звезди Радамел Фалкао, Жоао Моутиньо и Джейс Родригес.