Бившият нападател на ЦСКА Спас Делев дебютира със загуба за новия си отбор Мерсин Идманюрду. Доскорошният голмайстор на “червените” влезе като резерва в 46-ата минута при домакинската загуба на тима от Анталияспор с 0:2. Спас игра с №77, който носеше първоначално в ЦСКА. Двубоят от 20-ия кръг на турската Суперлига се игра пред пълни трибуни на стадион “Тефик Сири Гюр” в Мерсин. След загубата отборът със Спас Делев остава на 8-о място с 27 точки, но толкова вече има и Анталияспор. За тима от Анталия не игра бившият защитник на “Левски” Веселин Минев, който остана извън групата заради наказание за натрупани жълти картони. Делев се представи прилично, тичаше по целия фронт на атаката и търсеше комбинации със съотборниците си.

Гостите от Анталияспор поведоха с 2:0 още през първото полувреме. Гьокчек реализира за 1:0 в 12-ата минута, а 2:0 направи Али Зитуни в 25-ата минута.

На почивката наставникът на домакините от Мерсин извади неубедителния Нурула Кая и пусна Спас Делев само три дни след финализиране на трансфера му. Българинът заигра в атаката заедно с бившата звезда на Бешикташ Мерт Нобре. Още от началото на второто полувреме двубоят се изнерви заради действията на футболистите и на двата тима. Съдията няколко пъти сгреши, което вбеси треньора на домакините Нурула Салам. Към 50-ата минута играч на Анталияспор извърши нарушение срещу Спас Делев, но реферът не го маркира, след което наставникът на Мерсин тръгна да нахлува на терена. В 56-ата минута Делев излезе на стрелкова позиция, но вратарят на гостите притича и улови топката преди нападателя. В следващите минути домакините продължиха да имат тотален превес, но не стигнаха до кой знае колко голови положения. В 64-ата минута гостите пропиляха чиста ситуация за попадение. Неджати Атеш получи вдясно в наказателното поле и сам срещу вратаря стреля в краката му. При добавката футболист от Анталияспор отново не намери целта.

В 75-ата минута Делев опита да засече с глава центриране отляво, но остана под топката. Пет минути преди края гостите пропиляха нов изгоден шанс. Серас остана сам в наказателното поле, прехвърли вратаря, но не уцели опразнената врата на Мерсин. В добавеното време на двубоя страничният съдия маркира засада на Спас Делев, който остана сам срещу вратаря в наказателното поле./БЛИЦ

untitled4.jpg

13.jpg