Германският селекционер Йоахим Льов обяви триумфа на тима си в Купата на конфедерациите за изключителен успех на немския футбол. Както е известно, „бундестимът“ взе трофея след победа с 1:0 над Чили на финала. Няколко играчи на „маншафта“ нахлуха по време на пресконференцията на Льов и пеейки песни заляха своя треньор с шампанско.

„Германия спечели този турнир. Остана най-добрият отбор в света за момента. Това е много важно. Особено в светлината на това, че взехме трофея с млади играчи. Това е уникално за немски футбол. Изключителен успех. Момчетата имаха малък международен опит, но играха на много високо ниво. Да, имаше нервност, но след гола имахме добри шансове да вкараме на контраатака. Момчетата направиха много, за да може да се поздравят с успеха“, коментира Льов.

„Искам да благодаря на Русия, която беше добър домакин. Играхме в различни градове, на различни стадиони, но винаги условията бяха изключителни. Турнирът беше организиран прекрасно. Срещнахме необичайни, но много добри хора. Русия е интересна страна. Имахме възможност да се срещнем с обикновени граждани и разговорите с тях бяха много интересни“, призна германският селекционер.
РУМЕН ПАЙТАШЕВ, СПЕЦИАЛНО ЗА БЛИЦ ОТ РУСИЯ 

КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - ТУК!!!